Cream of tartar of wijnsteenpoeder is een rijsmiddel dat veel gebruikt wordt bij de bereiding van gebak. . Wijnsteenpoeder bestaat uit baking soda en wijnsteen. Het wordt ook gebruikt als een versteviger in meringue.
Toegevoegd aan tarwebloem verkrijg je zelfrijzend bakmeel.
Wijnsteenzuur wordt voor 80% afgebroken in het darmkanaal, 20% wordt onveranderd met de urine uitgescheiden. Wijnsteenbakpoeder op basis van monokaliumtartraat is volkomen onschadelijk en kent geen bijwerkingen bij de gebruikte concentraties, heeft geen dieetbeperkingen en kan gebruikt worden door alle religies, vegetariers en veganisten.
Ingrediënten
MAISzetmeel*, Kaliumtartraat, Natriumbicarbonaat, * = Biologisch
Voedingswaarden:
Energie1004 kJ
Energie233 kcal
Eiwit0 gram
Koolhydraten44.0 gram
Suikers0.0 gram
Vet0.0 gram
Vet verzadigd0.0 gram
Zout17.51 gram