IJsmix in poedervorm, als basis voor het maken van
plantaardig ijs.
Ingrediënten:
dextrose, kokosolie, glucosestroop, fructose, zout, gemodificeerd zetmeel, pistache aroma, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, natriumferrocyanide, emulgator:mono- en diglyceriden van vetzuren,verdikkingsmiddelen: carrageen, guarpitmeel, johannesbroodpitmeel.
Voedingswaarde per 100g:
Energie: kJ 2366,6
Energie: kcal: 568,2
Vetten: 38,5g
waarvan verzadigde vetzuren: 35,0g
Koolhydraten: 55,1g
waarvan suikers: 46,5g
Eiwitten0,0g
Zout: 0,8g
Voedingswaarden zijn gebaseerd op berekening vanuit de grondstoffen.
Bereidingsinstructie Voor de bereiding van circa 1 liter gelato:
1. De gelatomix met 310 ml kokend heet water mengen in een steelpan, 1 minuut doorroeren op laag vuur.
2. Laat mengsel afkoelen en plaats in vriezer tot half bevroren.
3. Klop het 4-6 minuten met een mixer, tot het volume verdubbelt.
4. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige bak of kom en koel ongeveer 6 uur in de
vriezer.
Kan sporen van: tarwe, ei, soja, melk en noten bevatten