IJsmix in poedervorm, als basis voor het maken van
plantaardig ijs.
Ingrediënten:
dextrose, kokosolie, cacaopoeder, glucosestroop, fructose, zout, gemodificeerd zetmeel, antiklontermiddelen: siliciumdioxide, natriumferrocyanide,emulgator:mono- en diglyceriden van vetzuren,verdikkingsmiddelen: carrageen, guarpitmeel, johannesbroodpitmeel.
Voedingswaarde per 100g:
Energie: kJ 2292,8
Energie: kcal: 550,4
Vetten: 37,4g
waarvan verzadigde vetzuren: 33,4g
Koolhydraten: 50,3g
waarvan suikers: 41,8g
Eiwitten: 1,6g
Zout: 1,3g
Voedingswaarden zijn gebaseerd op berekening vanuit de grondstoffen.
Bereidingsinstructie Voor de bereiding van circa 1 liter gelato:
1. De gelatomix met 310 ml kokend heet water
mengen in een steelpan, 1 minuut doorroeren
op laag vuur.
2. Laat mengsel afkoelen en plaats in vriezer tot
half bevroren.
3. Klop het 4-6 minuten met een mixer, tot het
volume verdubbelt.
4. Schep het mengsel in een diepvriesbestendige
bak of kom en koel ongeveer 6 uur in de
vriezer.
Kan sporen van: tarwe, ei, soja, melk en noten bevatten